babywinkel Petite Histoire Foto: JID

Zussen sluiten hun babywinkel in centrum van Gent: “Er zijn veel toeristen maar die kopen niets”

De deuren van babywinkel Petite Histoire in de Koestraat zijn voorgoed gesloten. De gevel wordt binnenkort vernieuwd en uitwijken naar een ander pand was onhaalbaar. Bovendien, zeggen de zaakvoerders, “zijn al die toeristen geen kopers”.

In 2020 gooiden Camille en Charlotte Van Lancker het roer volledig om. De zussen openden een babywinkel in Oudenaarde waar kersverse ouders alles vinden wat ze nodig hebben, van kleertjes tot kinderwagens. Eind 2022 startten ze vol trots een tweede Petite Histoire op in het centrum van Gent, in de Koestraat.

“De winkel draaide goed, maar de gevel wordt binnenkort vernieuwd”, duidt Camille. “We zouden de winkel dus even moeten sluiten of uitwijken naar een ander pand, wat niet haalbaar was. De huurprijzen in Gent zijn verschrikkelijk hoog geworden. Het leek ons beter om de winkel in Gent te sluiten en ons volledig te richten op de winkel in Oudenaarde.”

Toeristen

Vooral omdat de winkel in Oudenaarde op volle toeren draait. Charlotte komt vaak handen tekort dus de terugkeer van haar zus is meer dan welgekomen. “In Gent merkten we ook dat er extreem veel toeristen waren en dat zijn geen kopers”, klinkt het. “We hoorden dat ook van andere winkeliers. Voor de horeca zijn die goed denk ik, maar wij hadden daar weinig aan.”

Sluit dat uit dat Petite Histoire ooit terugkeert naar Gent? “Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar momenteel zitten we goed in Oudenaarde”, lachen de zusjes. “Onze Gentse klanten zijn meer dan welkom om tot hier te komen of om te snuisteren in onze webshop.”