Nieuws Oost-Vlaanderen Zware ziekte dwingt Frederic Beernaerts om zijn bruine kroeg op te geven

Zware ziekte dwingt Frederic Beernaerts om zijn bruine kroeg op te geven

Uitbater Frederic Beernaerts. Foto fvv

Zware ziekte dwingt Frederic Beernaerts om zijn bruine kroeg op te geven

GENT – Café De Gentenaar staat over te nemen. Uitbater Frederic Beernaerts (58) is al 19 jaar het vertrouwde gezicht in de gekende kroeg-met-terras in de Vlaanderenstraat. Hij laat zijn café over met spijt in het hart, maar zijn gezondheid dwingt hem ertoe.

“Ik heb longkanker gehad”, zegt Frederic. “Het ging beter, maar ik ben recent hervallen. Uitzaaiingen naar een bijnier en mijn hersenen.”

De bestralingen hebben hem onderuit gehaald, maar hij blijft positief denken. Elke namiddag is hij nog te vinden in het café, waar hij de afgelopen 19 jaar de klanten bestelde. Meestal vind je hem op het terras, vaak met zijn vrouw Gil.

“Veel klanten kwamen speciaal voor Frederic”, zegt Gil. “Ik was hier graag gebleven tot aan mijn pensioen, maar het is te zwaar geworden”, zegt Frederic. Dus heeft hij met spijt in het hart besloten om zijn café over te laten.

Lange geschiedenis

Het warme houten cafémeubilair, de oude zwartwitfoto’s aan de muren en het terras op het trottoir horen al sinds mensenheugenis tot het vaste decor van de Vlaanderenstraat en de Zuidwijk.

“Het café bestaat al van kort na de Tweede Wereldoorlog, maar veranderde in 1983 van naam omdat de journalisten van de krant De Gentenaar, waarvan de redactie hier rechtover was gevestigd, hier zo vaak zaten (lacht). Het café heeft veel uitbaters gekend. Zelfs de vrouw van Zaki (vader van de gebroeders Dewaele van Soulwax, red.) heeft het maar een jaartje uitgehouden.”

Frederic Beernaerts bracht vanaf 1993 standvastigheid. De nieuwe overnemer verbindt zich tot een samenwerking met brouwerij In-Bev, dat het pand huurt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.