Nieuws Oost-Vlaanderen Zwembadbutler in nieuwe handen: “We willen mensen plezier thuis bieden”

Zwembadbutler in nieuwe handen: “We willen mensen plezier thuis bieden”

Zwembadbutler in nieuwe handen: “We willen mensen plezier thuis bieden”

GENT – Zwembaden zijn booming business dezer dagen. Een vreemd moment om je zaak te verkopen? Niet voor Jeffrey Anthuenis (42) van Zwembadbutler uit Gent. “Ik wilde meer tijd maken voor familie en met de huidige groei was dat niet mogelijk. Dankzij overnamebegeleider Aquis vond ik snel een geschikte overnemer. Ik heb er alle vertrouwen in dat Koen Dehoorne (47) de zaak met veel passie zal verderzetten.”

In 2015 richtte Jeffrey Anthuenis het bedrijf Zwembadbutler op nadat hij eerder al een IT-bedrijf en een ander zwembadbedrijf opgestart en verkocht had. Zwembadbutler is gespecialiseerd in bouwkundige zwembaden en zwemvijvers met gewapende folies op maat. Het bedrijf heeft een mooie showroom van 320 vierkante meter langs de John Kennedylaan in Gent, telt 5 medewerkers en staat bekend om een goede communicatie naar de klanten toe en uitstekende service achteraf.

Meer tijd voor familie

Jeffrey: “We hebben een enorme boost meegemaakt dit jaar. Normaal groeien we jaarlijks zo’n 20 procent. Dit jaar kregen we tot 6 keer meer aanvragen als vorig jaar en zal de omzet 40% hoger liggen dan vorig jaar. Dat brengt een enorme uitdaging met zich mee qua schaalvergroting. Dit terwijl ik zelf eigenlijk van plan was om wat af te bouwen en meer tijd te maken voor familie. Daarom besloot ik dat het tijd was om de zaak door te geven en ging ik praten met overnamebegeleider Aquis.”

Toevallige match

Op hetzelfde moment kwamen Koen Dehoorne (47) en zijn vrouw Laurence Levrau uit Kruishoutem aankloppen bij Aquis omdat ze op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Zwembaden behoorden tot Koens interesseveld en al vanaf het eerste gesprek was er een klik tussen koper en verkoper. “Deze toevallige samenloop van omstandigheden leidde tot één van de snelste deals ooit volgens Aquis”, zegt Koen.

Reputatie verderzetten

“Zwembadbutler heeft een uitstekende reputatie en deze willen wij graag verderzetten”, vervolgt Koen. “Ik vind het belangrijk dat een zwembad niet alleen perfect afgeleverd wordt, maar ook de service achteraf verdergezet wordt. Om deze service te kunnen blijven garanderen hebben we meteen iemand extra aangenomen.”

Koen wil Zwembadbutler organisch verder laten groeien en kijkt enthousiast naar de toekomst. “Mensen zetten sinds Corona meer in op een staycation. Wij zijn er om hen dat plezier thuis te bieden.”

Kijken waar het kriebelt

Jeffrey blijft nog even aan boord om voor een vlotte overgang te zorgen, maar zal daarna op zoek gaan naar een nieuw project. “Ik ben een ondernemer in hart en nieren en kijk waar het gaat kriebelen. Ik geniet ervan om iets op te bouwen en eens de machine vlot draait uit te kijken naar iets anders. Dat hoeft daarom niet opnieuw in zwembaden te zijn. Ik heb altijd gezegd: “Ik ben niet als zwembadbouwer geboren en zal ook niet als één sterven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.