Genrebeeld.

123 huishoudens genieten mee van groene streekstroom van LOGI-FIX

123 huishoudens genieten een jaar lang van lokale, duurzame stroom. Simon, Ivo en James delen de extra zonne-energie dat hun bedrijf LOGI-FIX opwekt, via energieplatform Bolt. En die is nu volledig uitverkocht.

LOGI-FIX ontstond 25 jaar geleden uit de ambitie van Ivo om Tienen te voorzien van een partner in crime voor diverse logistieke diensten: van opslag en transport tot het verpakken van goederen. Vandaag staan zoon Simon en familievriend Jannes mee aan het roer. Vandaag verhuren ze meer dan 20.000 vierkante meter aan opslagruimte in Tienen en omstreken. Die is volledig uitgerust met zonnepanelen.

Doordat het hele dak vol ligt, produceren de Tiense ondernemers meer dan ze verbruiken. Daarom besloten ze het energieoverschot te delen via Bolt, waar het beschikbaar is voor maar liefst 123 huishoudens. Die stroom is nu volledig uitverkocht.

Door Bolt kunnen consumenten zelf kiezen bij welke lokale opwekker ze groene energie kopen. “Via Bolt kan je op de kaart van België kijken wie streekstroom aanbiedt in jouw buurt. Hier in Tienen kom je bij Simon, Ivo en Jannes terecht”, vertelt CEO en medeoprichter van Bolt, Pieterjan Verhaeghen