Nieuws Vlaams Brabant 24 banen bedreigd bij AB InBev in Leuven

24 banen bedreigd bij AB InBev in Leuven

24 banen bedreigd bij AB InBev in Leuven

abinbevDe fusie van AB InBev met SABMiller gaat mogelijk drie procent van de banen van de gecombineerde groep kosten. Op het Europese hoofdkwartier van de brouwer in Leuven staan 24 jobs op de helling. Op de eigenlijke productie in de vestigingen in Leuven en Hoegaarden zal de fusie geen impact hebben.

De brouwer maakte bekend dat het een mogelijke jobafbouw van drie procent van de totale werkgelegenheid verwacht na de fusie met SABMiller. Dat werd bevestigd op de ondernemingsraad. Die jobafbouw zou geleidelijk gebeuren, gespreid over een periode van drie jaar na afronding van de fusie. De omvang van de afbouw voor de verschillende locaties is nog niet duidelijk.

Er volgt geen impact op de productie in België, zo werd verzekerd. Er zijn geen synergieën in België en Europa qua productie. Bovendien is in het verleden al zwaar ingehakt op het personeelsbestand.

Op de ondernemingsraad werd bevestigd dat het Europese hoofdkwartier in Leuven blijft. Daar is wel een kleine impact te verwachten voor enkele coördinerende functies, 24 om precies te zijn. Voor de helft daarvan zou al een interne oplossing in de maak zijn. De arbeiders blijven buiten schot. Zij zitten voorlopig safe door de investeringen voor uitbreiding in Leuven, Hoegaarden en Jupille.

De vakbonden vrezen op termijn nieuwe saneringen na de fusie, in het bijzonder bij de ondersteunende diensten. Vooral de logistieke diensten in ons land zouden geviseerd zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.