1 De nieuwe Horecagids 2022 is er!

25 nieuwe zaken in Horecagids 2022: “Er beweegt heel wat op vlak van horeca in het Leuvense”

LEUVEN - Ho.Re.Ca Leuven en het stadsbestuur hebben de nieuwe Horecagids 2022 voorgesteld. In de nieuwe editie hebben 25 nieuwe horecazaken een plekje. "Dat aantal bewijst dat er heel wat beweegt op vlak van horeca in het Leuvense. We mogen zeggen dat dit positief nieuws is", zegt Kevin Vanderauwera, voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven. 

De laatste echte Horecagids dateert van 2020. Omwille van de ons bekende reden werd vorig jaar gekozen voor een herdruk om de geplaagde horeca een hart onder de riem te steken. Maar kijk, de editie 2022 is gedrukt en klaar om geconsulteerd te worden. “In de nieuwe gids staan een 90-tal horecazaken uit Leuven en buurgemeenten”, zegt Kevin Vanderauwera, voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven. “In dit aantal zitten 25 nieuwe zaken. Dat aantal bewijst dat er heel wat beweegt op vlak van horeca in het Leuvense. We mogen zeggen dat dit positief nieuws is.”

Volgens Vanderauwera kiezen horecabezoekers de klassieke zaken maar evenzeer de hippe en trendy gelegenheden waar er erg wordt ingezet op beleving. “Al jaren doen de koffie-en sushizaken het goed in onze stad. Ze zitten allemaal vol, en maken deel uit van onze cultuur”, luidt het nog.

De brochure is gedrukt op 30.000 exemplaren, en wordt verdeeld onder toeristen (via toeristische dienst), nieuwe studenten (via onder andere KU Leuven) en bezoekers van de vele handelsevenementen in de stad. “Weldra zal de Horecagids 2022 ook beschikbaar zijn op de website van Ho.Re.Ca Leuven”, zegt Vanderauwera nog. De Horecagids bestaat al meer dan 30 jaar, de laatste 10 jaar wordt hij uitgegeven in samenwerking met de stad Leuven.