Nieuws Vlaams Brabant “Aanleg Brabantnet in 2019 hoopgevend maar ook noodzakelijk” (Voka Vlaams-Brabant)

“Aanleg Brabantnet in 2019 hoopgevend maar ook noodzakelijk” (Voka Vlaams-Brabant)

“Aanleg Brabantnet in 2019 hoopgevend maar ook noodzakelijk” (Voka Vlaams-Brabant)

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant reageert tevreden dat er schot in de zaak komt voor de drie lijnen van het Brabantnet. “Wij gaan ervan uit dat de eerste spade in 2019 de grond ingaat voor de tramverbindingen. We hebben alternatieven nodig, nog voor de werken aan de Brusselse Ring starten.”

Voka steunt De Lijn Vlaams-Brabant in de plannen om al in 2019 de Ringtram(bus) te laten rijden en de eerste werken uit te voeren voor de Luchthaventram en de sneltram langs de A12. “We pleiten al jaren voor deze noodzakelijke ingrepen in het openbaar vervoer. Dit nieuws is positief en we hopen dat de timing nu ook gerealiseerd wordt”, zegt algemeen directeur Peter Van Biesbroeck.

Volgens Voka Vlaams-Brabant zouden de Ringtram(bus) en de Luchthaventram als quick wins snel gerealiseerd moeten worden. De start moet zeker nog door de huidige Vlaamse regering gebeuren, stelt de werkgeversorganisatie.

“We mogen niet wachten tot na de verkiezingen of op eventuele grootschalige akkoorden tussen Vlaanderen en Brussel. De situatie op de weg is nu al dramatisch. Er moeten dus alternatieven zijn voor de eveneens noodzakelijke werken aan de Brusselse Ring starten”, zegt Van Biesbroeck.

Niet alleen de aanleg van de drie tramtracés en de optimalisatie van de Brusselse Ring staan gepland voor de periode 2019-2020. Er worden ook fietssnelwegen aangelegd in de Vlaamse rand en dat op ongeveer hetzelfde tijdstip.

“Het is een moeilijk evenwicht want uiteraard willen we alternatieven bieden voor de auto met aantrekkelijkere fietswegen en beter openbaar vervoer. Die werken mogen niet te veel in elkaars vaarwater komen. De alternatieven moeten klaar zijn om de impact van de werken aan de Brusselse Ring op te vangen, maar we willen ook geen uitstel in dat laatste dossier. We vragen om alle werken zo snel mogelijk uit te voeren en vertragingen te vermijden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.