Nieuws Vlaams Brabant Aanleg retailpark Mechelen-Zemst start in januari

Aanleg retailpark Mechelen-Zemst start in januari

Aanleg retailpark Mechelen-Zemst start in januari

retailparkWinkelvastgoedspecialist Redevco maakte bekend dat de werken in het retailpark Mechelen – Zemst in januari  van start gaan. De werken zouden in april 2017 klaar moeten zijn. Het retailpark wordt uitgebreid en gerenoveerd en er worden nieuwe huurders aangetrokken. De gevestigde handelszaken (Carrefour, Lunch Garden, Brico, Auto 5 en Shell) blijven gedurende de uitbreidings- en renovatiewerken geopend en bereikbaar.

Het retailpark Mechelen – Zemst werd in 1971 aangelegd en ligt ideaal op de grens van Mechelen en Zemst, ten oosten van de E19 Brussel-Antwerpen. De site krijgt een grondige facelift en wordt flink uitgebreid met bijna 9.000 m² extra winkelruimte, goed voor een totale oppervlakte van meer dan 26.000 m².

Dankzij de aanwezigheid van 5 sterke merken (Carrefour, Lunch Garden, Brico, Auto 5 en Shell) wordt het retailpark nu al druk bezocht, maar de bedoeling van de uitbreiding en de renovatie is nog meer klanten te lokken. Carrefour en Brico krijgen elk ruim 3.000 m² extra winkelruimte. De 4 nieuwe handelszaken – Pizza Hut, Leonidas, Pearle en een vierde merk dat nog niet bekend is – vullen het retailaanbod aan.

De voorgevel van het retailpark krijgt een grondige facelift. Hij wordt volledig gemoderniseerd met houtelementen en grote glaspartijen voor een open, hedendaagse look. De parking, met momenteel 771 parkeerplaatsen, wordt opgefrist en uitgebreid en zal ruimte bieden aan 1.020 auto’s. De in- en uitgangen worden bovendien aangepast om het retailpark beter toegankelijk te maken.

 Redevco houdt bij de uitvoering van dit project ook rekening met het milieu. De site krijgt een groene afscherming en geluidswering, plus enkele oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Voor voetgangers en fietsers worden op het terrein wandel- en fietspaden aangelegd. Tegenover Carrefour en Brico wordt bovendien een parking voor 110 fietsen ingericht.

Dit project is een voorbeeld van het ambitieuze renovatiebeleid van Redevco. De vastgoedspecialist wil hiermee de retailparken die het beheert opwaarderen tot inspirerende, voorbeeldige winkelcomplexen.

Redevco is een onafhankelijke, pan-Europese vastgoedinvesteerder gespecialiseerd in retailvastgoed. De onderneming heeft zowat 400 vastgoedobjecten in beheer die deel uitmaken van grote winkelcentra in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Redevco heeft partnerships met meer dan duizend retailers. (Leen De Moor)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.