Nieuws Vlaams Brabant Aantal faillissementen in Leuven stijgt

Aantal faillissementen in Leuven stijgt

Aantal faillissementen in Leuven stijgt

Justitia1Het aantal faillissementen in april is in vergelijking met verleden jaar met twaalf procent gedaald. In het arrondissement Leuven waren er wel meer faillissementen, zowel in april als bij het totaal over de vier eerste maanden van het jaar. Dat blijkt uit de barometer van Graydon.

In het hele land gingen in april 841 zaken failliet, dat zijn er 116 minder dan in april 2015. Over de eerste vier maanden van dit jaar noteert bedrijfsinformatiespecialist Graydon een daling van zestien  procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Voor de provincie Vlaams-Brabant is de daling niet zo spectaculair. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar gingen 233 over de kop. Dat is er precies één minder dan vorig jaar en vijf minder dan in het recordjaar 2014. In het arrondissement Leuven gingen tijdens de eerste vier maanden 131 bedrijven failliet,n dat is zelfd 19 meer (16,96 %) dan vorig jaar. In Halle-Vilvoorde daalde het aantal faillissementen van 122 in 2015 naar 102 dit jaar, een daling met 16,39 procent.

Kijk je enkel naar de cijfers van april, dan zie je dat zowel dit jaar als in 2015 57 bedrijven failliet gingen. Ook hier is er in Leuven een stijging merkbaar, van 27 naar 32 faillissementen en in Halle-Vilvoorde een daling van 30 naar 25.

“Over de eerste vier maanden van dit jaar noteren we binnen het Vlaamse Gewest een daling van het aantal faillissementen met 7,5 procent, in Wallonië zien we een daling met bijna 21 procent”, zegt  Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development bij Graydon. “In het Brusselse Gewest is de daling van het aantal faillissementen het sterkst. In de eerste vier maanden van dit jaar noteerden we daar 536 uitspraken, dat is een daling van bijna 31 procent.”

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Asse
Anderlecht

9 falingen

TREMELO/TIENEN/STROMBEEK-BEVER/ANDERLECHT/VILVOORDE/ASSE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 9 ondernemingen failliet verklaard.  Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.