Nieuws Vlaams-Brabant Aarschotse ondernemers maken kans op 26.000 euro en een jaar gratis huur

Aarschotse ondernemers maken kans op 26.000 euro en een jaar gratis huur

Foto Stad Aarschot

Aarschotse ondernemers maken kans op 26.000 euro en een jaar gratis huur

AARSCHOT – Met ‘Win Je Zaak’ kunnen nieuwe ondernemers een fikse som van 26.000 euro, een jaar huur en alle nodige ondersteuning winnen. Alles dat ze nodig hebben, is een goed idee en motivatie die ze kunnen verdedigen voor een jury. Aarschot wil met het initiatief de leegstand in de stad aanpakken.

Ondernemers met bruisende ideeën krijgen binnenkort de kans om hun droom in Aarschot waar te maken. Veel is er niet nodig om je in te schrijven. “Bij de inschrijving geef je alvast je idee en motivatie door”, zegt schepen Bert Van der Auwera (Open VLD). “De jury kiest de ondernemers met de beste ideeën uit.”

In de volgende ronde krijgen de deelnemers advies en begeleiding van ondernemersorganisatie Unizo. “Daarna stellen ze hun uitgewerkt businessplan voor aan de jury”, zegt Van der Auwera. “De leden van de jury kiezen samen een winnaar.”

Professionele jury

De winnaar krijgt een boost van formaat voor een nieuwe onderneming: 20.000 euro aan prijzengeld, 5.000 euro aan inrichtingsbudget en 1.000 euro aan promotioneel budget. Daar komt nog een jaar lang gratis huur bij en alle nodige ondersteuning.

“Bij zo’n prijzenpot hoort natuurlijk een professionele jury”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). “In de jury zitten vertegenwoordigers van de stad Aarschot, Unizo, de Middenstandsraad, Horeca Vlaanderen, Aarschot Parelt en de provincie Vlaams-Brabant.”

Alle info over de wedstrijd is online te vinden op www.winjezaak.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.