AB Inbev Foto: BELGAIMAGE

AB InBev boekt meer omzet en winst ondanks lichte daling volumes

AB InBev heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar de volumes met 0,6 procent zien afnemen, maar wist omzet en bedrijfswinst te doen stijgen met respectievelijk 2,6 procent en 5,4 procent. Daarmee klopt de Leuvense bierreus de analistenverwachtingen, zo blijkt uit de cijfers die hij woensdagochtend voorbeurs publiceerde. Het aandeel AB InBev gaat op de beurs van Brussel omstreeks 09.30 uur zowat 4,5 procent hoger.

De volumes daalden tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,6 procent, waarbij het volume eigen bieren met 1,3 procent afnam en het volume niet-bieren met 3,5 procent steeg. Analisten gepolst door Bloomberg waren gemiddeld genomen uitgegaan van een forsere volumedaling van 1,26 procent.

De totale opbrengsten stegen met 2,6 procent, tot 14,55 miljard dollar. De genormaliseerde ebitda (winst voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) steeg met 5,4 procent, tot bijna 5 miljard dollar, waar analisten gemiddeld genomen gerekend hadden op een toename met 2,75 procent.
Topman Michel Doukeris noemt de resultaten "bemoedigend om het jaar mee te starten". Hij bevestigt de verwachtingen van AB InBev voor dit jaar, met een ebitda tussen 4 en 8 procent.