Nieuws Vlaams Brabant AB InBev lanceert Jupiler 0,0% voor jongvolwassenen

AB InBev lanceert Jupiler 0,0% voor jongvolwassenen

AB InBev lanceert Jupiler 0,0% voor jongvolwassenen

jupiler0AB Inbev brengt over anderhalve maand een alcoholvrije versie van zijn bekende biermerk Jupiler op de markt. De naam laat geen twijfel bestaan over het alcoholgehalte: Jupiler 0,0%. Dit bier, als je dat zo tenminste nog kan noemen, wordt gemaakt met dezelfde ingrediënten als de klassieke Jupiler. De nieuwe pils past in de strategie van de Leuvense brouwer om tegen 2025 een vijfde van het wereldwijde volume in laag- en niet-alcoholhoudende bieren te produceren.

De brouwerij wil naar eigen zeggen inspelen op een toenemende mentaliteitsverandering, die zich vooral bij jongvolwassenen voordoet. Zij zouden nu meer openstaan voor niet-alcoholisch bier dan vroeger.

“De tijden zijn veranderd. Waar niet-alcoholisch bier altijd een beetje stiefmoederlijk behandeld werd, is het nu meer en meer een volwaardige optie geworden voor mensen die wel een bierervaring willen maar niet noodzakelijk met alcohol”, zegt Arnaud Hanset, marketingdirecteur bij AB InBev. “We zijn ervan overtuigd dat we de mensen én een fijne tijd kunnen bezorgen én dat ze dit op een verantwoorde manier kunnen doen.”

De brouwer wil op termijn ook voor zijn andere biermerken in het Belgische gamma een laag- of niet-alcoholische variant ontwikkelen. “Het is onze ambitie om voor onze belangrijkste merken een laag- en niet-alcoholhoudende variant aan te bieden, zegt Jean-Jacques Velkeniers, directeur voor West-Europa.

Dus straks ook Stella Artois, Leffe, Hoegaarden en Belle-Vue zonder alcohol. Jupiler 0,0% is vanaf begin december verkrijgbaar in de cafés en in supermarkten, in glazen flesjes en blikjes van 33 centiliter. Het woord schol mag u schrappen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer