Nieuws Vlaams Brabant AB InBev lonkt steeds meer naar koffie

AB InBev lonkt steeds meer naar koffie

AB InBev lonkt steeds meer naar koffie

douwe egbertsDe families van AB InBev krijgen steeds meer trek in koffie. De Belgische familiale aandeelhouders van de Leuvense brouwerij pompten nog eens ruim een half miljard euro in hun Luxemburgse koffieholding Colufa, mede-eigenaar van onder meer Douwe Egberts. De investering klimt daarmee boven 1,2 miljard euro en dat sinds de intrede in 2013. Na drie jaar wil de koffieholding net als de bierbrouwer wereldmarktleider worden.

Met Colufa zitten de Belgische bierbaronnen steeds steviger in de koffie. Colufa is via Acorn Holdings de controlerende aandeelhouder van de Nederlandse koffieproducent Douwe Egberts en de Amerikaanse koffiereus Keurig Green Mountain. De Belgische familiale AB InBev-aandeelhouders en een Zuid-Amerikaanse tak van SABMiller stapten al in 2013 samen in koffie.

Een mengsel van bier en koffie kan uitmonden in thee. AB InBev en Starbucks slaan de handen in elkaar om de markt van de ijsthee in te palmen. Vanaf 2017 laten beide bedrijven een gamma ijstheeproducten los op de Amerikaanse consument.

Thee is voor Starbucks Corporation geen nieuwe markt, want al sinds het  ontstaan in 1971 verkoopt de groep thee. Sinds 2012 werd het een prioriteit voor de Amerikaanse keten van koffiehuizen. De samenwerking met de Leuvense brouwerijgroep komt niets te vroeg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.