Nieuws Vlaams Brabant AB InBev trekt zich terug uit Zuid-Afrika

AB InBev trekt zich terug uit Zuid-Afrika

AB InBev trekt zich terug uit Zuid-Afrika

abinbevAB InBev verkoopt zijn belang in het Zuid-Afrikaanse drankenbedrijf Distell. Daarmee heeft de Leuvense brouwer ook zijn laatste belangrijkste afstoot van activiteit gedaan. De afstoot van het belang in Distell was een van de voorwaarden van het Zuid-Afrikaanse concurrentietribunaal voor de overname van SABMiller, eveneens een (deels) Zuid-Afrikaanse brouwer.

Het belang van AB InBev in Distell, goed voor 26,4 procent van de aandelen, wordt overgenomen door de investeringsbedrijven Remgro en Capevin. De mededingingsautoriteiten in Zuid-Afrika moeten wel hun goedkeuring nog geven.

De overname van SABMiller door AB InBev werd eind juni al goedgekeurd door het Zuid-Afrikaanse concurrentietribunaal. Maar omdat die  samenvloeiing van AB InBev een te grote speler zou maken, moest het een aantal brouwactiviteiten en belangen afstoten. “Dit is de laatste belangrijkste afstoting van activiteiten”, zegt woordvoerster Kathleen Van Boxelaer.

De verkoop van het belang in Distell was niet echt een opschortende voorwaarde voor de aankoop van SABMiller, stelt de Leuvense biergigant. Ook in de rest van de wereld moest AB InBev bepaalde activiteiten van de hand doen om SABMiller te kunnen inlijven. Zo werden onlangs de Oost-Europese merken van SABMiller overgenomen door de Japanse brouwer Asahi. De fusie tussen AB Inbev en SABMiller werd in oktober gefinaliseerd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.