Nieuws Vlaams Brabant “AB InBev wil duurzame onderneming zijn voor volgende 100 jaar” (Carlos Brito)

“AB InBev wil duurzame onderneming zijn voor volgende 100 jaar” (Carlos Brito)

“AB InBev wil duurzame onderneming zijn voor volgende 100 jaar” (Carlos Brito)

carlos-britoDe fusie tussen AB InBev en SABMiller is officieel rond. Dat heeft de Leuvense onderneming zelf gemeld. Daardoor wordt AB InBev de grootste bierbrouwer ter wereld. “Als een echt wereldwijde brouwer zullen we samen meer kunnen bereiken dan elk van ons afzonderlijk”, zegt Carlos Brito, de ceo van AB InBev.

De 56-jarige Brito denkt en werkt op de eerste plaats als bedrijfsleider. Economisch succes en financieel en commercieel eigenbelang primeren voor de Braziliaanse topman van AB InBev. “Onze focus blijft liggen op het realiseren van een sterkere groei van onze omzet en een hogere waarde voor de aandeelhouders. We bouwen voort op ons sterk erfgoed, onze passie voor het brouwen en onze uitgebreide portefeuille aan merken.”

Brito voegt er een andere en voor zijn bedrijf compleet nieuwe dimensie aan toe. “We helpen landbouwers, kleinhandelaars, ondernemers en gemeenschappen om succesvol te zijn. We werken enthousiast aan onze droom: mensen samenbrengen voor een betere wereld. We koesteren de ambitie om een duurzame onderneming te bouwen. Niet voor slechts een decennium, maar voor de volgende honderd jaar.”

De nieuwe fusiebrouwer zal AB InBev heten. Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev voor het eerst voet aan de grond in Afrika. Brito beschouwt dat als een belangrijke groeimarkt, die ook nog eens groter is dan Europa. AB InBev verwacht dat de fusie 1,4 miljard dollar aan synergieën zal opleveren. Een deel daarvan dankzij het schrappen van 5.500 banen wereldwijd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.