vandelanotte accountants

Accountants betalen tot 7.500 euro aan nieuwkomers die bedrijf binnen 3 maanden alweer verlaten

LAKEN - Accountantskantoor Vandelanotte, met onder andere een vestiging in Laken, geeft een premie tot 7.500 euro aan wie het bedrijf na één, twee of drie maanden verlaat. Vandelanotte is ervan overtuigd dat weinigen dat zullen doen. De onderneming zoekt 50 nieuwe krachten. 

Vandelanotte komt met een bijzondere actie op de proppen. Wie solliciteert, wordt aangenomen. Als die persoon beslist na één, twee of drie maanden om weer te vertrekken, kan die rekenen op een premie tot 7.500 euro.

Enquête 

“Het idee is gegroeid vanuit een enquête bij de eigen collega’s”, zegt communicatiemanager Robin Raes bij de collega's van Het Nieuwsblad. “De reacties waren zeer aangenaam en zetten ons tot nadenken. Bij Vandelanotte zit je gewoon goed, was de teneur. En via onze campagne wilden we aantonen dat we er alle vertrouwen in hebben dat medewerkers hier willen blijven.”

Voorwaarden

 Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de premie zijn dat de nieuwe medewerkers van een andere werkgever komen en minimum twee jaar ervaring hebben. "Wij willen er een positief verhaal van maken. Als de persoon aan boord blijft, krijgt zijn of haar team 2.500 euro van het bedrijf om aan teambuilding te doen”, geeft Raes nog mee. Als de nieuwe medewerkers een job bij Vandelanotte niet zien zitten en al na één maand vertrekken, dan krijgen ze een premie van 2.500 euro. Na twee maanden komt daar nog eens 2.500 euro bij, na drie maanden is dat 7.500 euro. Op het einde van elke maand volgt een evaluatie.

Beredeneerde gok

Volgens CEO Nikolas Vandelanotte neemt het bedrijf een beredeneerde gok. “Onder het motto van ‘De 5.000 euro die je hier nooit verdient’, willen we toekomstige medewerkers een signaal geven. Als onze eigen klanten met dit idee zouden afkomen, zouden we hen als accountants waarschijnlijk gek verklaren. Vergelijk het met een tevredenheidsgarantie op producten ‘Niet tevreden, geld terug’. We willen onze medewerkers lang aan ons binden. Daarom besteden we heel veel aandacht aan een positieve werkomgeving, met flexibele uurroosters, met veel opleidingsmogelijkheden, met persoonlijke loopbaanbegeleiding om binnen onze onderneming verder te groeien. Die inspanningen lonen, geven onze medewerkers zelf aan. Daar putten we het vertrouwen uit om deze sprong te wagen", zegt Vandelanotte bij Het Nieuwsblad.

1948

Vandelanotte werd in 1948 opgericht door Roger Vandelanotte en is inmiddels uitgegroeid tot een top 10 accountants- en auditkantoor in België met ondertussen ook een filiaal in Rijsel, Frankrijk. Er werken een kleine 450 mensen.