Nieuws Vlaams Brabant Acerta begeleidde Tiense Suikerraffinaderij met outplacement

Acerta begeleidde Tiense Suikerraffinaderij met outplacement

Acerta begeleidde Tiense Suikerraffinaderij met outplacement

tiense suikerDe pijnlijke herstructurering bij de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen van 2014 kan twee jaar later helemaal afgerond worden. “Voor ons is de herstructurering pas geslaagd als iedereen een nieuwe job gevonden heeft”, zegt Eric Stiers, hoofd van de hr-afdeling. Het bedrijf bood de ontslagen werknemers nieuwe kansen aan via outplacement. Daarvoor ging het in zee met hr-dienstengroep Acerta.

In oktober 2014 besliste de Tiense Suikerraffinaderij om een herstructurering door te voeren. Dat kostte 41 werknemers hun baan. Het bedrijf koos Acerta als outplacementbureau om hen te begeleiden naar een nieuwe job.

Roos Dierynck, senior consulent outplacement bij Acerta, begeleidde 25 van de 41 werknemers. “In Tienen kreeg iedereen onmiddellijk zes maanden effectieve begeleiding en daarna zes maanden optioneel.”

Ook het netwerk van Acerta werd gebruikt als dat opportuun was. “Als werkgevers vacatures hebben die ze moeilijk ingevuld krijgen en vanuit outplacement wordt een valabele kandidaat aangereikt, dan is dat een win-winsituatie voor alle partijen”, stelt Magda Duerinckx, manager outplacement.

In 2014 kregen 12 werknemers een naakt ontslag en 29 personen vielen onder het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (swt). Na anderhalf jaar waren alle naakt ontslagen werknemers weer aan het werk. Van de swt’ers hebben er op dit moment veertien een nieuwe job.

“Het verschil met pakweg vijftien jaar geleden is dat veel mensen nu een nieuwe job willen, ook al vallen ze het onder het brugpensioenstelsel”, zegt Stiers. “Werknemers die ouder dan 55 jaar zijn, maken nu meer dan vroeger deel uit van nieuw samengestelde gezinnen, sluiten later een lening af of hebben nog kinderen die verder studeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.