Nieuws Vlaams Brabant Acties op til bij Mylan in Hoeilaart

Acties op til bij Mylan in Hoeilaart

Acties op til bij Mylan in Hoeilaart

Bij Mylan in Hoeilaart zijn acties op til. De vakbonden kondigden die aan na een “breuk in de sociale dialoog”. Het farmaceutische bedrijf wil 42 banen schrappen. Dat is het gevolg van een herstructurering na de overname van sectorgenoot Meda. Mylan is vooral bekend als producent van de adrenalinespuit Epipen tegen allergische reacties.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de Belgische vestiging van de Amerikaanse farmagroep spreekt van een breuk in het vertrouwen tijdens gesprekken met de directie. Volgens de bonden heeft de bedrijfsleiding zelfs valse informatie doorgegeven. De bonden hebben de onderhandelingstafel verlaten en wachten op garanties voor een constructieve sociale dialoog en een opening om opnieuw te gaan samenzitten.

Mylan kondigde in december een herstructurering aan, enkele maanden na de overname van sectorgenoot Meda. Begin januari raakte bekend dat in de hoofdzetel in Hoeilaart en in de vestigingen in Brussel en Waver 42 banen moeten sneuvelen.

Tijdens de onderhandelingen werd dat cijfer gereduceerd tot 38 en zelfs 30. Wel onder de voorwaarde dat het nieuwe bedrijf op 1 maart kan starten. De bonden noemen dat chantage. “Dezelfde chantage wordt ook gebruikt voor het bedrag van de vergoedingen waarmee de sociale schade moet worden beperkt”, stellen de bonden.

De directie organiseerde vorige donderdag een verplichte vergadering voor de werknemers om hen te informeren over de procedure die aan de gang is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.