ADD biedt digitaal pensioenplatform aan zelfstandigen

add

De Leuvense verzekeringsmakelaar ADD, gespecialiseerd in verzekeringen voor bedrijven, maakt pensioendossiers voor zelfstandige klanten elektronisch beschikbaar via e-Gor. De gebruiker heeft vanaf nu altijd inzicht in zijn gespaarde pensioenvermogen en kan op elk ogenblik bijsturen. Het online platform, opgericht door de firma Harukey, verbindt vier partijen met elkaar: de verzekeringsmakelaar, de verzekeraar, de verzekerde en de boekhouder.

E-Gor werd ontwikkeld voor zelfstandigen met een levensverzekering. Via deze it-oplossing kan de klant het extralegale kapitaal raadplegen. Het betreft de tweede en derde pensioenpijlers: individuele pensioentoezeggingen, vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen en pensioensparen. Door de geënsceneerde druk op de eerste pijler onder het voorwendsel van de vergrijzing wordt sparen in die tweede en derde pijler steeds belangrijker, ook al leidt dat op middellange termijn tot maatschappelijk onevenwicht.

De toetreding tot e-Gor kadert voor ADD in het klantgericht werken. De klant kan zijn situatie online checken en heeft zo actuele info ter beschikking voor een fiscale optimalisatie. “Digitale platformen geven onze klanten meer overzicht en maken hen zo het leven gemakkelijker. Dat heet client empowerment”, zegt ceo Dirk Van Liempt. “De gebruiker kan het gespaarde kapitaal raadplegen, alsook wat dat vertegenwoordigt in rente op maandbasis.”

ADD geeft zekerheid aan de plannen van Belgische bedrijven. ADD’s De verzekeringsarchitecten van ADD tekenen plannen uit voor de risico’s van bedrijven, maar ook voor hun ideeën en ambities. Dat gebeurt via geïntegreerd risicomanagement en een totaalvisie op ondernemingsrisico’s. ADD stelt 120 mensen te werk.