AE 25 jaar

ICT-speler AE viert zilveren jubileum

AE,de Belgische business- en ICT-speler met hoofdkantoor in Leuven, bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt gevierd met een unieke editie van het jaarlijkse event, Re:connect. De aanwezige klanten, prospecten en medewerkers zullen op vrijdag 14 juni worden ondergedompeld in keynotes, panelgesprekken en casestudies. Afsluiten doen ze met een ontspannend muziekfestival.

“Al 25 jaar zijn we een onderscheidende ICT-speler waarbij we sterk inzetten op de synergie tussen business, ICT en medewerkers. Met succes, want ondertussen zijn we een team van meer dan 400 medewerkers en mogen we werken voor een 100-tal klanten, waaronder mooie namen zoals VDAB, Q8 en D’ieteren”, licht Christoph Neut, CEO van AE toe.

“Voor de komende 25 jaar is onze ambitie zo mogelijk nog groter: met onze klanten aan hun weg bouwen doorheen een steeds sneller veranderende digitale wereld. Daarvoor investeren we sterk in nieuwe technologieën en ontwikkelen we voortdurend innovatieve oplossingen. Dit alles met een centraal doel: de uitdagingen die de digitale wereld met zich meebrengt, samen met onze klanten
aanpakken zodat zij kunnen floreren in een veranderende wereld.”

Re:connect event

Het zilveren jubileum wilde AE niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom werd het jaarlijkse Re:connect event dit jaar wat grootser aangepakt en kreeg het een extra feestelijk tintje.

De opening keynote is in handen van Irra Ariella Khi, een inspirerende onderneemster die aan het hoofd staat van Zamna Technologies (luchtvaart) en Sunflower Relief (hulporganisatie voor Oekraïne), twee organisaties die sterk inzetten op het gebruik van data en AI. Vanuit die ervaring zal Irra Ariella Khi dieper ingaan op de opportuniteiten en risico’s die data, machine learning en AI met zich meebrengen.

 

AE 25 jaar

De afsluitende keynote is voor Luc Van den hove, president & CEO van imec, het wereldvermaarde Leuvense onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Hij geeft een inkijk in de manier waarop imec aan innovatie doet in de voortdurend veranderende digitale wereld van vandaag.

Verder geeft Steven De Haes, decaan van de Antwerp Management School een keynote, gevolgd door een paneldiscussie met Marijke Schroos, General Manager van Microsoft België, Luc Neysens, CIO & CISO van Roularta Media Group en CIO of the Year Johan Guelluy van Acerta. Tussendoor komen klanten vertellen over succesvolle projecten die zij samen met AE hebben opgezet. Zo zullen onder meer Mediahuis, Q8, CM, Lecot, Crelan & D’Ieteren het podium betreden. Ook technologiepartner Redhat zal prominent aanwezig zijn.

Muzikale afsluiter

Om de dag feestelijk af te sluiten, organiseert AE op het terrein van Brightspace een eigen muziek- en foodtruck festival: Scrumrock, waarbij de aanwezigen kunnen genieten van eten en drinken, en optredens van verschillende DJ’s en artiesten. “We hebben altijd onze mensen centraal gezet vanuit het principe: happy people, make happy customers”, vertelt Christoph Neut. “Het is dan ook maar logisch dat we deze 25ste verjaardag vieren samen met onze medewerkers, klanten en partners.