Nieuws Vlaams Brabant Afbraak van hippodroom voor Stereaproject in laatste fase

Afbraak van hippodroom voor Stereaproject in laatste fase

Afbraak van hippodroom voor Stereaproject in laatste fase

hippodroomexitOp de hippodroom in Sterrebeek (Zaventem) is maandag begonnen met de afbraak van de laatste twee gebouwen. Als de sloop van de wedhal en van  de laatste tribune uit de jaren tachtig afgerond is, kan op de voormalige renbaan de bouw van het Stereaproject beginnen. Op de 75 hectare grote site verrijst over vijf jaar een gloednieuw woon- en recreatiegebied.

De laatste gebouwen van de hippodroom ruimen plaats voor de woonzone van het Stereaproject. “Op de locatie van de laatste wedhal en de tribune komt het onthaalcentrum van de site”, stelt Petra Noë van Sterea. Projectontwikkelaar Sterea kreeg groen licht voor de bouw van 220 wooneenheden, een hotel met negentig kamers en een golfterrein.

De woongelegenheden variëren van eengezinswoningen en villa’s tot appartementen en assistentiewoningen. Het hotel bevat naast negentig kamers ook een conferentieruimte. Tijdens de bouwwerken worden 250 werknemers ingeschakeld. Na de opening in 2021 zullen honderd mensen tewerkgesteld worden. Op de hele site zullen ongeveer duizend mensen wonen en werken.

De hippodroom in Sterrebeek opende in 1939 en beleefde florissante tijden tot het einde van vorige eeuw. In 2001 gingen de deuren onherroepelijk dicht. Sterea kocht de renbaan in 2004. In afwachting van een nieuw project stond de hippodroom jarenlang te verloederen. Er waren plannen voor de bouw van een skipiste, een cinemacomplex en zelfs een atletiekstadion.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.