Afdeling van Truvo in Zaventem opgedoekt na faling

truvoTruvo Belgium heeft het faillissement aangevraagd. De noodlijdende uitgever van onder meer de Gouden Gids leed al jaren onder dalende inkomsten en concurrentie, onder meer van het internet. Een overnemer zou volgende week een doorstart willen maken met minimaal 220 werknemers. De afdeling in Zaventem wordt opgedoekt.

Op een bijzondere ondernemingsraad werd dinsdag aangekondigd dat het bedrijf het faillissement zou aanvragen, wat intussen ook gebeurde. De reden is een daling van de omzet en een grote schuldenlast uit het verleden. De concurrentie in de sector is moordend. Wie vandaag een nummer zoekt, doet dat op het internet en heeft de informatie veel sneller. Truvo had niet voldoende inkomsten meer.

Het bedrijf kreeg al meteen een overnamekandidaat. FCR Media Belgium wil met minimaal 220 personeelsleden verder gaan. Die zouden wel van onder meer Zaventem moeten verhuizen naar Antwerpen en Anderlecht.

Het aanbod van FCR Media geldt tot 1 juli. De werknemers hebben een bereidheidsbrief gekregen, waarmee ze kunnen aangeven of ze bij FCR in dienst willen treden. In de brief is sprake van het behoud van anciënniteit en andere arbeidsvoorwaarden. De afdeling in Zaventem gaat onherroepelijk dicht.

Als het aanbod wordt aanvaard, zou de overnemer volgende week al willen starten. Zo kunnen alle klantenovereenkomsten gerespecteerd worden. FCR Media Belgium is een relatief nieuw bedrijf in België en doet voornamelijk Gouden Gids-activiteiten, net zoals Truvo.