Nieuws Vlaams Brabant African Drive meest duurzame ondernemer

African Drive meest duurzame ondernemer

African Drive meest duurzame ondernemer

african-driveAfrican Drive uit de Technologielaan in Leuven is laureaat van de trofee 2016 van meest duurzame ondernemer. Voorzitter Fried Vancraen uit Leuven en ceo Chris Van Assche uit Meise ontvingen de trofee van Ondernemers voor Ondernemers voor hun unieke busproject in het West-Afrikaanse Benin.

African Drive is een spin-off van de Leuvense 3D-specialist Materialise. De Leuvense ondernemers ontvingen de trofee uit de handen van Alexander De Croo (Open VLD), minister van Ontwikkelingssamenwerking en Johan Swinnen, voorzitter van de jury en ere-ambassadeur.

 

Het bedrijfje dankt de trofee aan Baobab Express, hun organisatie in Benin. “Vandaag beschikken wij in Benin over 22 bussen”, zeggen Vancraen en Van Assche. “Dat voertuigenpark wordt rond de jaarwisseling aangevuld met vijf extra nieuwe bussen met 39 plaatsen, deels ter vervanging van de eerste reeks bussen.”

 

“Na onze eerste ervaringen in het noorden van Benin hebben we intussen ook bestemmingen in het zuiden geïntegreerd, zodat we nu al kunnen spreken van een nationaal netwerk. Onze visie en aanpak om sociaal en duurzaam te ondernemen en de bevolking economisch vooruit te helpen worden door onze passagiers erg gewaardeerd.”

 

Baobab Express telt een tachtigtal medewerkers, onder de deskundige leiding van Aziz Karre. “Hij profileert zich als een echte ondernemer en heeft zo een belangrijke bijdrage aan het positieve resultaat ter plaatse. Samen met onze aandeelhouders danken wij alle coaches, alle stakeholders en vooral ons team in Benin voor deze mooie erkenning.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.