Nieuws Vlaams Brabant Afscheid van een horecamonument

Afscheid van een horecamonument

Afscheid van een horecamonument

maurice cafe sportLeuven neemt dit weekend afscheid van een horecamonument. Het populaire volkscafé Sport op het Martelarenplein sluit na zaterdag de deuren. Uitbater Maurice Vanderauwera (58) stond meer dan negentien jaar aan het roer en ontpopte zich tot een legendarische cafébaas. Het afscheid is gelukkig maar voor even. De nieuwe uitbaters heropenen de zaak eind augustus en beloven plechtig dat het een volkscafé blijft.

Maurice Vanderauwera opende café Sport in februari 1997. De volkscafés begonnen in die tijd al wat te wankelen. De echte teloorgang zou nog een decennium op zich laten wachten. Anno 2016 beleven de volkscafés in Leuven een opvallende wedergeboorte. Met dank aan trendsetter Leuven Central.

“Samen met mijn vrouw en het personeel heb ik bloed, zweet en tranen gelaten voor en in café Sport. Het was de moeite meer dan waard”, zegt Vanderauwera. “Ik hoop dat de volkse sfeer niet verloren gaat.”

Dat zijn zijn opvolgers niet van plan. De gewezen Leuvense voetbalvedette Bjorn Ruytinx en de tandem Sonia Gasparini-Mike Naert van het aanpalende muziekcentrum Het Depot plannen de heropening op 25 augustus. Ze nemen de visie van Vanderauwera over en behouden het karakter van een volkscafé. Onder het mom wat goed is, moet blijven. Het café krijgt de volgende weken een grondige opfrissingsbeurt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.