Nieuws Vlaams Brabant Afvalvrij winkelconcept breidt uit

Afvalvrij winkelconcept breidt uit

Sven Bertels en partner Anne-Michaëlle Leroy.

Afvalvrij winkelconcept breidt uit

HERENT/KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST/RIJMENAM – Het afvalvrij winkelconcept Mi’ssion Nature breidt zijn netwerk verder uit. Na afhaalpunten in Kampenhout en Winksele (Herent) is recent eentje van start gegaan in Rijmenam. Dinsdag opent een volgende punt in Perk (Steenokkerzeel), later gevolgd door een nieuwe vestiging in Zemst. 

Mi’ssion Nature is een afvalvrij winkelconcept dat Sven Bertels en Anne-Michaëlle Leroy twee jaar geleden in de markt zetten in Vlaams-Brabant.  De ondernemers werken samen met lokale producenten en bieden wekelijks gezinsbehoeften aan: “je kan een breed assortiment afhalen zoals drank, verse en droge voeding, huishoud- en verzorgingsproducten en voeding voor huisdieren. Niet-verpakte regionale, artisanale en bioproducten staan centraal. De producten worden verpakt in herbruikbare houten kisten, glazen bakjes en bokalen”, zegt medezaakvoerder Sven Bertels. Bestellingen en betalingen gebeuren online.

Imaginair 

Na openingen in Kampenhout en Winksele (Herent) kan je voortaan ook op zaterdagvoormiddag terecht in Rijmenam bij Imaginair aan de Dijledonksite: “Mi’ssion Nature sluit perfect aan bij wat we doen, het gemeenschapsgevoel versterken. En het ecologische aspect speelt een belangrijke rol”, weet Katrien Vanderbiest van Imaginair. Imaginair zorgt voor een creatieve en zinvolle invulling van de voormalige en leegstaande meubelfabriek. Eerder verraste Imaginair al met een zomerbar, de lokale Boeren & Buren-markt, optredens. Momenteel wordt er gewerkt aan een coworking space.

Nieuwe afhaalpunten

Sven Bertels is in zijn nopjes met het nieuwe afhaalpunt. “Wat Katrien en Geoffrey brengen, is een uitstekend voorbeeld van een mix van duurzaamheid, cultuur en sociaal engagement. Dat strookt met de ambities van Mi’ssion Nature. Dit is bovendien een schitterende locatie”, zegt de man. Bertels bouwt het Mi’ssion Nature netwerk uit tussen Brussel, Leuven en Mechelen. Morgen (19/01) opent ook een nieuw afhaalpunt in Perk (Steenokkerzeel), later volgt er nog eentje in Zemst: “iedereen in de regio krijgt zo de mogelijkheid om afvalvrije inkopen te doen”, besluit Bertels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot, Begijnendijk
Aarschot

Starter van de week: Coach & Transform

AARSCHOT/BEGIJNENDIJK – Christel Gijsbrechts (55) uit Aarschot en Twiggy Peeters (44) uit Begijnendijk zijn gestart met Coach & Transform. Christel… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer