Vickie Dekocker, senior expert onderwijs en arbeidsmarkt bij Agoria Vlaanderen, licht al een tipje van de sluier op. “Tijdens corona is er veel leermateriaal ontwikkeld binnen bedrijven om medewerkers op te leiden. Er ligt hier immense opportuniteit om dit materiaal nu te beschikking te stellen voor klassen”, zegt ze. “Natuurlijk is het belangrijk om het materiaal klasklaar te maken. Als Agoria Vlaanderen hebben we voor programmeerbare logische sturing en virtuele lascontrole een klasklare module uitgewerkt. Maar de ambitie is om nog meer materiaal ter beschikking te stellen voor scholen in Vlaanderen. Samen willen we verder (digi)springen in ons onderwijs”, klinkt het.
“Vernieuwing altijd prioriteit geweest”
“Inzetten op vernieuwing is altijd een van de prioriteiten geweest van het technisch atheneum”, zegt Maggy Vankeerberghen, directeur GO! technisch atheneum Halle. “Met Agoria werken we nu verder uit door te kijken hoe materiaal uit bedrijven kan ingezet worden in onze school om de leerlingen zelfstandiger op te leiden en dit met reële oefeningen uit de praktijk.”
“Met Digisprong hebben we scholen inzake digitalisering van een achterstand naar een voorsprong gebracht”, stipt Vlaams onderwijsminister Ben Weyts aan. “Digitalisering is een hefboom voor meer onderwijskwaliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld digitale inhoud in de klas gebruikt. Praktijkvoorbeelden met digitale inoefenmodules uit het bedrijfsleven die tijdens de lessenkunnen gebruikt worden, zijn hier een mooi voorbeeld van”, aldus minister Weyts.