Brussels Airlines Foto: IMAGO/Kevin Hackert

Akkoord over loonsverhoging voor cabinepersoneel Brussels Airlines

Directie en vakbonden bij Brussels Airlines hebben maandag een akkoord bereikt voor een betere verloning voor het cabinepersoneel. Dat bevestigt Olivier Van Camp van de vakbond BBTK. Tijdens de coronapandemie hebben stewards en stewardessen nog loon moeten inleveren. “Nu is de directie eindelijk met een valabel voorstel gekomen”, zegt de vakbondssecretaris en dus werd een protocolakkoord ondertekend. Volgens hem zal dat ook retroactief gelden.

De precieze details van het protocolakkoord zijn nog niet bekend. Ook voor de werkdruk bij het cabinepersoneel is er nog geen oplossing. “Er is afgesproken dat daar werk van zal worden gemaakt”, aldus Van Camp.

Voor de piloten, die vanaf dit weekend drie dagen zouden staken, is er nog geen akkoord gevonden. “Maar ik veronderstel dat de directie misschien nog met een voorstel zal komen om de staking af te wenden”, zegt Van Camp.

Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel bij Brussels Airlines al eens twee dagen het werk neer om zijn eisen kracht bij te zetten. Een stakingsaanzegging liep er nu niet, maar Van Camp achtte de kans wel groot dat een deel van de stewards en stewardessen zich dit weekend bij de acties van de piloten zou aansluiten.