Nieuws Vlaams Brabant Albert Heijn in Boortmeerbeek overgenomen door zelfstandige ondernemer

Albert Heijn in Boortmeerbeek overgenomen door zelfstandige ondernemer

Albert Heijn in Boortmeerbeek overgenomen door zelfstandige ondernemer

De vestiging van Albert Heijn in Boortmeerbeek wordt overgenomen door een onafhankelijke ondernemer. De supermarkt verandert van eigenaar op 1 juli. Het personeel behoudt zijn arbeidsvoorwaarden.

De Nederlandse supermarktketen opende medio december 2015 de deuren langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Albert Heijn moest acht  winkels verkopen aan een andere supermarkt omdat de fusiegroep tussen Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn en Delhaize, anders te machtig wordt.

De vestiging in Leuven komt zoals bekend in handen van Lidl. Die in Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer van Carrefour. De winkel zal worden uitgebaat als een Carrefour Express.

“Alle veertig personeelsleden mogen blijven”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB. “De arbeidsvoorwaarden blijven dezelfde.”

Met Leuven en Boortmeerbeek verdwijnt Albert Heijn niet helemaal uit Vlaams-Brabant. De vestiging in Aarschot blijft behouden en in Wemmel komt er zelfs eentje bij, de eerste in de Vlaamse Rand rond Brussel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.