Albert Heijn opent nieuwe vestiging in Diest Foto: Peter Hilz

Albert Heijn opent winkel aan Leuvensesteenweg in Diest

Supermarktketen Albert Heijn opent een vestiging in Diest. De winkel aan de Leuvensesteenweg opent naar op woensdag 10 april de deuren.

Albert Heijn is de grootste Nederlandse supermarktketen. In 2016 smolt het bedrijf samen met het moederbedrijf van Delhaize en sindsdien zijn de Nederlanders ook in België actief. De vestiging in Diest palmt het gebouw van de voormalige garage van Ford aan de Leuvensesteenweg in. “De nieuwe winkel beschikt over een oppervlakte van 1.600 vierkante meter”, zegt woordvoerder Ann Maes. “De openingsdatum – woensdag 10 april – ligt nog niet voor honderd procent vast, in de vergadering van nu donderdag wordt de knoop definitief doorgehakt.”

40 nieuwe jobs

Albert Heijn zal in de nieuwe winkel 40 mensen tewerkstellen. “Dat zijn nieuwe jobs, het gaat niet om mensen die van een andere winkel komen”, beklemtoont Maes. “De meeste banen zijn ook voltijdse jobs. We zoeken een waaier van profielen: winkelmanager, rayonmanager en andere medewerkers. Zowel mensen met ervaring als zonder zijn welkom. We rekruteren vooral in de regio, zodat de klanten in de winkel een aantal bekende gezichten zullen zien.”

“We zetten sterk in op verse producten: fruit, groenten, vis- en vleeswaren. Naast de vertrouwde Tiense suiker, Luikse stroop of Lotuskoekjes laten we de klant ook proeven en kennismaken met typisch Nederlandse producten. Dat allemaal aan scherpe prijzen.”

Aan de nieuwe vestiging ligt een parkeerterrein met een capaciteit van minstens 70 auto’s.