Nieuws Vlaams Brabant Albert Heijn verkoopt winkels in Leuven en Boortmeerbeek

Albert Heijn verkoopt winkels in Leuven en Boortmeerbeek

Albert Heijn verkoopt winkels in Leuven en Boortmeerbeek

heijnleuvenWarenhuisketen Albert Heijn gaat de gloednieuwe filialen in Leuven en Boortmeerbeek verkopen. Dat is het gevolg van een vraag van de Belgische mededingingsautoriteit in het kader van de geplande fusie tussen Delhaize en Ahold. Delhaize sluit zelf ook vijf winkels. Het is nog niet bekend of daar supermarkten in Vlaams-Brabant bij zijn. In het totaal sneuvelen honderden banen.

In het kader van de fusie tussen Ahold en Delhaize vraagt de Belgische mededingingsautoriteit dat zowel Ahold (Albert Heijn) als Delhaize winkels verkopen. Dat wordt bevestigd door beide bedrijven.

In een ontwerpakkoord ziet de mededingingsautoriteit competitiviteitsbezwaren in een aantal regio’s in Vlaanderen. Delhaize en Ahold zouden er samen te sterk (aanwezig) zijn. Ahold en Delhaize bevestigen dat een aantal winkels moet worden “gedesinvesteerd”.

Bij Albert Heijn gaat het om acht vestigingen, goed voor 400 banen. Het gaat om de winkels in Leuven (foto), Boortmeerbeek, Lokeren, Oudenaarde, Turnhout, Gent en twee in Antwerpen. “We moeten enkele winkels verkopen om de competitiviteit te verhogen”, zegt een woordvoerder van Ahold. Albert Heijn telt 38 winkels in Vlaanderen.

Een woordvoerder van Delhaize bevestigt dat ook de Belgische keten een klein aantal winkels moet verkopen. “Bij ons gaat het veeleer om het behoud van de competitiviteit. De winkels en het personeel zijn al ingelicht. Het gaat niet om eigen supermarkten maar om franchisewinkels.” Het zou gaan om vijf warenhuizen in Vlaanderen.

De aandeelhouders van Ahold en Delhaize spreken zich op 14 maart uit over de fusie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.