Nieuws Vlaams Brabant Alle Druivengemeenten tekenden Convenant Kernversterking

Alle Druivengemeenten tekenden Convenant Kernversterking

Alle Druivengemeenten tekenden Convenant Kernversterking

UNIZO 2Als vierde gemeente in de Druivenstreek, ondertekende nu ook het gemeentebestuur van Huldenberg het Convenant Kernversterking,  samen met Unizo.

Voor de officiële ondertekening werd verzamelen geblazen in de raadszaal van het gemeentehuis van Huldenberg. Ludo Devos, voorzitter van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel gaf daar nog eens een korte toelichting bij de inhoud van het Convenant Kernversterking.

Handelskernen vormen volgens Unizo het socio-economische hart van de steden en gemeenten, broeinest van leven, wonen, werken, winkelen en ontspanning. Handelszaken bepalen mee het beeld en de levendigheid van een kern en een stevige handelskern bevordert de sociale cohesie, biedt een groter veiligheidsgevoel en geeft een boost aan de lokale economie en jobcreatie.

“Eenzelfde convenant met Unizo werd eerder al ondertekend door de gemeenten Hoeilaart, Overijse en Tervuren”, zegt Ruben Peeters, voorzitter UNIZO Druivenstreek. “Met de ondertekening door Huldenberg is er een cluster van vier aanpalende gemeenten die zich engageert om een kernversterkend beleid te voeren. Gemeenten die niet alleen historisch en cultureel, maar ook socio-economisch sterk verbonden zijn.”

De vier gemeenten engageren zich dan ook om een kernversterkend beleid te voeren, en dit concreet toe te passen in hun plannings- en vergunningsbeleid. Van haar kant engageert Unizo zich om het beleid te adviseren en om de Unizo-leden en plaatselijke handel daarin te betrekken via informatieve en sensibiliserende acties en overleg.

Unizo Druivenstreek is ervan overtuigd dat het beoogde kernversterkend beleid best geïntegreerd aangepakt kan worden, over de binnengrenzen van onze streek heen. De ondertekening door Huldenberg was meteen een gelegenheid om  vertegenwoordigers van de dier Druivenstreek-gemeenten samen te brengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.