Nieuws Vlaams-Brabant Alleen nog flexibele desks in nieuw hoofdkantoor van Brico

Alleen nog flexibele desks in nieuw hoofdkantoor van Brico

Alleen nog flexibele desks in nieuw hoofdkantoor van Brico

GROOT-BIJGAARDEN – Na een lange periode van plannen en bouwen hebben de medewerkers van Brico, Brico Plan-It en Brico City intrek genomen in een nieuw hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden. Ver moesten de verhuiswagens niet rijden.

Het hoofdkantoor van Brico is voortaan gehuisvest op het bedrijvenpark West Gate aan de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. Dat is opmerkelijk genoeg slechts twee kilometer van het vorige kantoor in Sint-Agatha-Berchem.

Digitale verbondenheid

“Hoewel deze fysieke verhuis in afstand beperkt is, is de mentale verandering voor alle werknemers groot. Naast een nieuwe werkomgeving, werd ook meteen het startschot gegeven voor een vernieuwde manier van werken, aangepast aan de post-pandemische realiteit”, klinkt het bij Brico.

”Zo zijn er enkel nog flex desks beschikbaar aangezien alle werknemers tot drie dagen per week thuis aan de slag kunnen blijven. Verder zijn er verschillende aparte ruimtes voorzien om gemakkelijk en snel digitaal overleg mogelijk te maken, waar andere ruimtes specifiek werden ingericht voor fysiek overleg en creatieve brainstorms. Zo blijven de medewerkers van Brico zowel digitaal als fysiek met elkaar verbonden.” In totaal zijn er 264 werkplekken. De gehele nieuwbouw heeft een oppervlakte van 5.043 vierkante meter

Duurzame bouw

Bij het bouwen van de kantoren stond duurzaamheid bovenaan de agenda. Materialen met een Cradle-to-Cradle label, of zeg maar producten die na een eerste gebruik opnieuw een grondstof worden voor een volgend product, kregen niet toevallig een voorkeur.

“Als doe-het-zelfspecialist moeten we mee zijn met de laatste ontwikkelingen op de markt. Onze nieuwe kantoren waren dan ook het perfecte project om onze kennis in praktijk om te zetten”, zegt Rudi Schautteet, HR Director bij Brico.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.