Nieuws Vlaams Brabant Ambachtslabel voor Gabriels en Vastenavondt

Ambachtslabel voor Gabriels en Vastenavondt

Alex Gabriels. Copy: Unizo Vlaams-Brabant en Brussel.

Ambachtslabel voor Gabriels en Vastenavondt

TERNAT/KAMPENHOUT – Unizo Vlaams-Brabant en Brussel heeft het Handmade In Belgium (HIB) label uitgereikt aan twee ondernemers in onze provincie. Alex Gabriels Ceramics uit Kampenhout en Slagerij-Traiteur Vastenavondt uit Ternat zijn de gelukkigen. 

Het Handmade In Belgium-label (of kortweg HIB-label) is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door zelfstandigenorganisatie Unizo. Met het HIB-label wil Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten.

Recent werd het label toegekend aan Alex Gabriels Ceramics uit Kampenhout. Gabriels, in een verleden aan de slag als Art Director in de reclamesector, ervoer op een bepaald moment kriebelende vingers. Ze besliste een opleiding keramiek te volgen en schafte zich na verloop van tijd een “draaischijf” aan. Na de kunstzinnige keramiek volgde de functionele keramiek met een hoekje af. Alex Gabriels Ceramics creëert onder andere borden, kommen, koppen, vazen en ovenschotels.

Die functionele borden en kommen zijn die titel naamwaardig als daar ook iets lekkers op wordt gelegd. En daar kan Slagerij-Traiteur Vastenavondt uit Ternat voor zorgen. Ook Vastenavondt behaalde het ambachtslabel van Unizo. “Het is een mooie waardering voor onze producten die wij lokaal en op kleine schaal produceren, met de grootste zorg voor ambacht en kwaliteit”, luidt het op sociale media. “Wij zijn dan ook erg trots op ons team waarmee we dit dag in dag uit samen kunnen verwezenlijken.”

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer