Nieuws Vlaams Brabant Anja Aerts laat vrouwen klussen

Anja Aerts laat vrouwen klussen

Anja Aerts laat vrouwen klussen

klusserdeklusVrouwen horen thuis achter het fornuis en de man des huizes neemt de klusjes voor zijn rekening. Laten Anja Aerts uit Boutersem, oprichtster van Xooly maakt komaf met het statement dat klussen een mannenzaak is. Met de steun van Bizidee starte ze een bedrijfje dat workshops organiseert.

“Klussen is geen vrouwenzaak, het is onzijdig”, zegt Anja Aerts, “iedereen kan klussen met de juiste gereedschappen en met de nodige basiskennis. Ik merk in mijn omgeving vaak op dat vrouwen die niet handig zijn met gereedschap en een vakman moeten bellen als ze met een technisch probleem zitten dat eigenlijk erg gemakkelijk zelf op te lossen valt. Wanneer je gewoon zelf aan het klussen gaat, bespaar je jezelf een hoop moeite, geld en vaak ook frustratie.”

“Zo is Xooly meteen de schakel tussen vrouw en vakman of vakvrouw: wij vertellen dames graag wanneer ze een professional moeten contacteren en wie ze best voor welke klus aanspreken. Er hangt ook een groot ecologisch voordeel vast aan zelf kunnen toolen. Geen kraan meer die maar blijft lekken, gedaan met de verwarming hoger zetten omdat het tocht door je ramen.”

De kennis die nodig is om klusjes op te knappen, brengt de leading lady van Xooly zelf tot bij vrouwen in de vorm van workshops ‘Tooling for Ladies’. “Het is best leuk om onze workshop te boeken voor je bedrijf of vereniging, maar het kan ook  met enkele vriendinnen bij iemand thuis. Voor de gastvrouw is een workshop gratis”, zegt Aerts.

“De gereedschappen die je momenteel in de doe-het-zelf-zaken vindt, zijn helaas ergonomisch minder interessant voor vrouwen”, zegt Aerts. “Omdat het nog steeds mannen zijn die in het algemeen dit gereedschap gebruiken, zijn ze op hun maat gemaakt. Mijn maakt is dus niet alleen van om klussen laagdrempeliger te maken voor dames via de workshops, Ik ijver ook voor vrouwvriendelijke tools.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.