Nieuws Vlaams Brabant April nooit drukker voor Brussels Airlines

April nooit drukker voor Brussels Airlines

April nooit drukker voor Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft de beste aprilmaand uit zijn geschiedenis achter de rug. Vorige maand werden in totaal 837.646 passagiers vervoerd op een Europese of intercontinentale vlucht. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij uit Zaventem woensdag meegedeeld.

Die passagiers werden verspreid over 7.130 vluchten. Meer dan 82 procent koos een Europese vlucht (693.166 passagiers). De andere 144.480 passagiers vlogen van of naar Afrika, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en India.

In vergelijking met april 2016 steeg het aantal reizigers met liefst 54,6 procent. Die vergelijking wordt wel fors vertekend door de terreuraanslag van 22 maart vorig jaar. Daardoor werd op Brussels Airport in Zaventem een tijdlang een gereduceerd vluchtprogramma uitgevoerd.

Brussels Airlines slaagde erin de bezettingsgraad op zijn toestellen op te drijven: tot 81 procent. De maatschappij vervoerde sinds eind maart al bijna 8.000 passagiers op de nieuwe verbinding met Mumbia in India. In april werd ook het Portugese eiland Madeira toegevoegd aan het groeiende Europese netwerk. Die wekelijkse vlucht nam een bemoedigende start.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.