Nieuws Vlaams Brabant Arvesta haalt Nederlanders in huis

Arvesta haalt Nederlanders in huis

Copy: Arvesta.

Arvesta haalt Nederlanders in huis

LEUVEN – Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, heeft de Nederlandse specialist in voederadditieven Palital overgenomen. Dat meldt het Leuvense bedrijf. Arvesta had al een aandeel van 30% in het Nederlandse bedrijf. Met de acquisitie maken beide bedrijven hun ambitie kenbaar om internationaal verder te groeien.

Palital ontwikkelt en produceert hoogwaardige additieven voor de diervoederindustrie. Het gaat om een jong en actief bedrijf, dat wereldwijd actief is, met een 40-tal medewerkers en een focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Het zijn experts in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

Internationale groei

Deze overname kadert volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien. “We kijken bijzonder uit naar een verdere samenwerking om samen met Palital internationaal verder te kunnen groeien in het domein van ‘additieven en specialiteiten’ met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden”, zegt Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition bij Arvesta. “De producten van Palital zijn complementair aan het gamma van Aveve Biochem, één van de merken van Arvesta, zodat beide assortimenten elkaar kunnen versterken.”

Concretiseren

In de komende weken wordt uitgestippeld hoe de samenwerking tussen beide merken verder versterkt kan worden onder leiding van Guy Janssens, Directeur Feed Additives & Specialties bij Arvesta. Over de financiële kant van de zaak is niet gecommuniceerd.

Arvesta 

Arvesta telt 1900 werknemers en heeft 250 Aveve-winkels in portefeuille. Het bedrijf is actief in veevoeders, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.  Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard euro. Palital is goed voor 13 miljoen euro omzet per jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.