Nieuws Vlaams Brabant Asse is de beste zakengemeente van Vlaanderen

Asse is de beste zakengemeente van Vlaanderen

Asse is de beste zakengemeente van Vlaanderen

asseAsse is de beste zakengemeente van Vlaanderen. Dat zegt althans Trends. Het economisch weekblad onderzocht alle Vlaamse woonplaatsen en maakte een rangschikking op van de gemeenten die erin slagen om de sterkste en gezondste ondernemingen aan te trekken.

De koppositie heeft Asse in belangrijke mate te danken aan de nabijheid van Brussel en zijn gunstige ligging vlakbij de Ring, de E40 en de A12.  Maar er zijn nog andere factoren die een rol spelen, zoals de inspanningen van het gemeentebestuur om een gunstig klimaat te scheppen voor ondernemers.

Asse heeft zes bedrijventerreinen waar zich heel wat grote en bekende bedrijven gevestigd hebben.  Die brengen heel wat werkgelegenheid voort. Helaas veroorzaken ze ook heel wat verkeer. Dat wordt een bedreiging, zelfs op korte termijn. Asse kreunt onder het mobiliteitsprobleem en verliest daardoor van zijn aantrekkingskracht bij ondernemingen én werknemers.

Bedrijven die wegtrekken uit de regio geven vaak het mobiliteitsprobleem aan. Eerder deze week waarschuwde gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) nog voor deze negatieve evolutie in de Vlaamse Rand rond Brussel. “We weten dat diverse bedrijven willen vertrekken door de mobiliteitsproblematiek.”

Al is mobiliteit maar een van de redenen. Zo verhuist mediareus De Persgroep over enkele jaren uit deelgemeente Kobbegem naar Antwerpen, qua mobiliteit ook niet bepaald een bestemming om vrolijk van te worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer