Nieuws Vlaams Brabant Astrobot bouwt eerste onderhoudsrobot voor kunstgras

Astrobot bouwt eerste onderhoudsrobot voor kunstgras

Astrobot bouwt eerste onderhoudsrobot voor kunstgras

Astrobot excellenceAstrobot brengt de eerste onderhoudsrobot voor kunstgras ter wereld op de markt. Een goede timing van het bedrijf uit Wemmel op het moment dat natuurlijk gras het compleet laat afweten op het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk.

“Onderhoud en monitoring van kunstgrasvelden blijven een grote lacune, met potentieel blessureleed bij sporters en een kortere levensduur van de velden tot gevolg.” Dat zegt Nicolas De Geyter, algemeen directeur van Astrobot. De robot zal zowat 35.000 euro kosten. Astrobot wil er dit jaar al tien exemplaren van produceren. Vanaf 2017 wordt gemikt op massaproductie: honderd tot tweehonderd stuks over drie jaar.

Astrobot wil verenigingen, gemeenten en profclubs een totaaloplossing aanbieden voor het onderhoud en beheer van hun kunstgrasvelden, via een online beheersplatform. Vandaag moeten kunstgrasvelden nog onderhouden worden door manueel bestuurde tractoren die een borstel voortslepen.

Daardoor gebeurt het onderhoud volgens Astrobot minder nauwgezet en slechter, waardoor de levensduur van kunstgrasvelden fors achteruitgaat. Bij aanschaf zijn kunstgrasvelden een pak duurder dan natuurgrasvelden.

De Astrobot moet voor periodiek en grondig onderhoud zorgen en houdt automatisch ook de onderhoudsdata van het veld bij. Dat kan een rol spelen voor de garantie. De onderneming wijst erop dat de robot volledig in Vlaams-Brabant ontwikkeld werd en daar ook geproduceerd zal worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.