Nieuws Vlaams Brabant Atelier Van Eyck vindt ondernemersruimte buiten stadscentrum

Atelier Van Eyck vindt ondernemersruimte buiten stadscentrum

Atelier Van Eyck vindt ondernemersruimte buiten stadscentrum

LEUVEN – Atelier Van Eyck, een zaak in onder andere ijzerwaren, ruilt de Tiensestraat in Leuven in voor een nieuwe stek aan de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. In het centrum van Leuven blijft er wel een atelier en een depot waar je na afspraak nog terechtkan. 

De zaakvoerder is duidelijk als de reden van de verhuizing ter sprake komt.  “We zijn de stad ontgroeid”, zegt zaakvoerder Toon Van Eyck bij de collega’s van Het Nieuwsblad. “Het stadsbestuur heeft ons altijd heel goed gesoigneerd, dus het is met spijt in het hart dat we er vertrekken. We kunnen echter niet anders, want onze klanten komen steeds van verder. In Korbeek-Lo hebben we met een ruime en open toonzaal met demoruimte, waar we klanten en technici beter kunnen adviseren.”

Januari 2021

Het is de bedoeling dat Atelier Van Eyck vanaf januari 2021 aan de slag gaat op de nieuwe locatie. In de toekomst blijft in het centrum van de stad wel een atelier en een depot, maar zal je er enkel op afspraak terechtkunnen. De familiezaak bestaat intussen 110 jaar en heette vroeger IJzerwaren Van Eyck. Van Eyck was sinds 1940 gevestigd in het centrum van Leuven.

Drukkerij 

In diezelfde Tiensestraat in Leuven valt na 75 jaar binnenkort ook het doek over drukkerij Reekmans-Vink. Zaakvoerder Dirk Reekmans laat weten dat de coronacrisis, de e-commerce en het circulatieplan de belangrijkste redenen zijn voor de stopzetting van de drukkerij. Bovendien heeft Reekmans intussen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse
Asse

Haviland trekt naar PIVO-site

ASSE - Streekintercommunale Haviland, die 35 gemeenten verenigt in het arrondissement Halle-Vilvoorde, verhuist in 2024 naar een nieuw hoofdkantoor op… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.