Nieuws Vlaams Brabant Atmire neemt Britse concurrent over

Atmire neemt Britse concurrent over

Atmire neemt Britse concurrent over

atmireAtmire neemt de Britse concurrent Open Repository over. Daarmee wordt de Leuvense spin-off Europees marktleider in het gratis digitaal aanbieden van wetenschappelijke content.

Als spin-off van KU Leuven legt Atmire zich toe op het gratis online aanbieden van onderzoeksresultaten. Vanaf 1 augustus neemt het bedrijf uit Haasrode bij Leuven de bedrijfsactiviteiten over van Open Repository, de belangrijkste Europese concurrent. “Daarmee worden we Europees marktleider”, zegt Bram Luyten, cofounder van Atmire. “Wij waren de twee grote spelers. Naast ons zijn er alleen nog een Italiaanse onderneming en enkele kleinere bedrijfjes actief op deze nichemarkt.”

Atmire werd opgericht in 2006. Met de hulp van de spin-off maken universiteiten en instellingen zoals de Verenigde Naties digitale content vrij beschikbaar op het web. Het gaat onder meer om wetenschappelijke publicaties. Voor deze organisaties installeert Atmire gespecialiseerde portals op basis van de software DSpace.

Een van de belangrijkste projecten die Atmire in tien jaar realiseerde, is de softwarebron van de Wereldbank. “Samen met onze klanten bieden we betere en gratis toegang tot publieke content. Van overstromingen tot landbouwtechnieken en van geschiedkundige collecties tot ruimtevaart.”

Door de overname verwerft Atmire veertig nieuwe internationale klanten. Het personeel van Open Repository, opgericht in 2004, wordt overgenomen. “We vermijden naakte ontslagen. Ons team in Leuven, dat nu bestaat uit zeventien werknemers, wordt door de overname nog dit jaar stevig uitgebreid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.