Nieuws Vlaams-Brabant Autogroepen bundelen krachten in deelwagenplatform MyMove

Autogroepen bundelen krachten in deelwagenplatform MyMove

Van links naar rechts: Vincent Monnart, Senior Financial Analyst, finance&invest.brussels; Michaël Grandfils, CEO, Lab-Box; Guy-Louis de le Vingne, CEO, MyMove; Vincent Vandenbroeck, Secretaris-Generaal & Directeur, Ginion Group; Guy Valckenier, Directeur, Valckenier; Olivier Deutschmann, CEO, Valckenier.

Autogroepen bundelen krachten in deelwagenplatform MyMove

ZAVENTEM/WAVER/KORTENBERG – Drie Belgische automobielgroepen, D’Ieteren, Ginion Group en Valckenier, werken via het Zaventemse deelwagenplatform MyMove samen rond het verder commercialiseren van innovatieve manieren van autodelen en digitaal huren van voertuigen.

De samenwerking moet het delen van wagens binnen en buiten organisaties internationaal vergemakkelijken. De drie bedrijven vonden in Finance&Invest.Brussels een geknipte partner die het initiatief financieel verder ondersteunt.

Autodelen

De markt van autodealers, autoverhuurbedrijven en mobiliteitsorganisaties evolueert snel. Opkomende trends zoals “ride-hailing”, autodelen en abonnementsdiensten veranderen de manier waarop consumenten omgaan met wagens en verschuiven van autobezit naar autogebruik. Volgens McKinsey is de consument aan het veranderen: in 2030 zou één op de tien verkochte auto’s een gedeeld voertuig kunnen zijn (wat neerkomt op 5 miljoen nieuwe gedeelde auto’s per jaar).

3,2 miljoen euro aan financiering

Om een oplossing te bieden voor die mobiliteitstrends heeft de Belgische scale-up MyMove 3.2 miljoen euro aan Serie A-financiering opgehaald om zijn product verder te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe markten. MyMove, in 2019 opgericht door Lab-Box, D’Ieteren’s start-up gespecialiseerd in nieuwe mobiliteit, is een geïntegreerde out-of-the-box SaaS-oplossing die de operationele uitdagingen van het delen van voertuigen oplost. MyMove stelt autoverhuurbedrijven, autodealers, dienstwagenparken en mobiliteitsorganisaties in staat om een end-to-end digitale autoverhuurervaring te bieden aan hun gebruikers.

Expertise in huis

“Dat we drie van de grootste Belgische automobielgroepen konden aantrekken voor dit project, is een duidelijk signaal dat de markt in onze richting evolueert. We zijn blij dat we hun expertise in huis halen om wagens, die anders ongebruikt op een parking staan, meer en vlot te laten rijden. We zorgen voor extra inkomsten voor de eigenaars van de voertuigen terwijl we nieuwe mobiliteitsmiddelen aanbieden aan de mensen in de buurt”, zegt Guy-Louis de le Vingne, CEO van MyMove.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.