Nieuws Vlaams Brabant AutTravail bereidt autistische jongeren voor op bedrijfsleven

AutTravail bereidt autistische jongeren voor op bedrijfsleven

AutTravail bereidt autistische jongeren voor op bedrijfsleven

boerderij projectOp Boerderij Nos Pilifs op de grens van Neder-Over-Heembeek en Koningslo in Vilvoorde is het project AutTravail voorgesteld. Dat wil autistische jongeren een werkopleiding geven. Zo zouden ze gemakkelijker de overgang kunnen maken van de schoolbanken naar de werkvloer.

Het project AutTravail is een samenwerking tussen de school Ados Pilifs, die instaat voor de opvoeding en integratie van jongeren, en de beschutte werkplaats Boerderij Nos Pilifs. Met de steun van onder meer de Nationale Loterij konden op Boerderij Nos Pilifs nieuwe serres en opleidingsfaciliteiten gebouwd worden.

Daardoor kunnen ze vier autistische jongeren, die hun secundair onderwijs hebben afgewerkt, opvangen en opleiden. Dat moet het vinden van werk vergemakkelijken. AutTravail is een proefproject.

“Het is niet alleen een sociaal en innovatief project, maar het draagt ook bij aan de logica van de kringloopeconomie. We weten dat de sociale contacten vaak wegvallen na het verlaten van de school. Dit is de ideale overgang naar een actief leven”, zeggen de initiatiefnemers.

Boerderij Nos Pilifs is een beschutte werkplaats die 170 mensen, van wie 140 personen met een handicap, tewerkstelt. Het kreeg een tweesterrenlabel voor ecodynamische onderneming, een officiële erkenning van goed milieubeheer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.