babyboom

Babyboom maakt stappen op de Franse markt

DROGENBOS - Het Belgische Babyboom dat toekomstige en jonge ouders begeleidt met, neemt het eveneens Belgische platform baby.be én tegelijk ook babyfrance.com over. Beide zijn al meer dan 20 jaar vertrouwde referentie websites voor jonge en aanstaande ouders met kwalitatieve content over elke fase van het ouderschap en een forum waarop actief informatie kan uitgewisseld worden. Met deze overname bouwt Babyboom verder aan zijn marktleiderschap in België en zet het meteen ook zijn eerste concrete stappen op de Franse markt.

Versnelde digitalisering

Babyboom werd in 1982 opgericht en is voornamelijk bekend om de jaarlijkse beurs op de Heizel. Sinds 2018 is Edouard Gilain actief als nieuwe managing director. Hij heeft Babyboom naar een volgende stap weten te brengen en wist met de pandemie als katalysator de digitalisering van het bedrijf sneller dan verwacht door te voeren. Afgelopen jaar werd een vernieuwde website gelanceerd die jonge en aanstaande ouders stap voor stap begeleidt. Tegelijk werd onder zijn leiding ook een nieuwe webshop formule geïntroduceerd waarbij ouders aan de hand van een jaarlijks abonnement, producten kunnen aankopen. Het resulteerde in een maandelijkse groei van 50% van het aantal abonnees.

Groei 

Met de aankoop van baby.be en babyfrance.com zal de beschikbare informatie op het verkoops-platform van Babyboom nog verder worden verrijkt en uitgediept en zal er voortaan ook een forum zijn waar ouders actief vragen kunnen stellen en in contact komen met andere ouders.

“Door deze overname zal het online bereik van Babyboom met 40 à 50% groeien en willen we onder andere onze webshop, beurs en website een krachtige groei impuls geven”, zegt Edouard Gilain, managing director bij Babyboom. “We versterken niet alleen ons bereik met 250.000 unieke bezoekers extra per maand, ook onze database zal groeien met 20 à 30%.  De content en alle communicatiekanalen van zowel baby.be als babyfrance.com zullen volledig worden geïntegreerd in het Babyboom platform. Zo kunnen bezoekers ten volle genieten van het volledige Babyboom ecosysteem met de beurs, website met content op maat, webshop etc.  En wij kunnen onze eigen bezoekers voortaan nog meer gedetailleerde informatie aanbieden én een forum.”

Eerste stappen Franse markt

“Dankzij deze overname kunnen we vanaf nu een samenwerking opbouwen met Franse partners en zo ook Belgische bedrijven toegang bieden tot de doelgroep van jonge en aanstaande ouders in Frankrijk”, besluit Gilain.