Foto VDT

Bakkerij opent nieuwe winkel in Glabbeek

GLABBEEK - Bakkerij Het Brood opende zopas een nieuw filiaal in Glabbeek. Die komt in de plaats van de winkel in Bunsbeek, die de deuren sluit.

Vroeger was slagerij Veulemans op de hoek van de Diestsesteenweg met de Craenebroekstraat gevestigd. Toen die zaak toe ging, besloot bakkerij Het Brood het pand op te kopen.

“De werken hebben langer geduurd dan gepland, maar er waren grote werken bezig in de Craenebroekstraat”, zegt Nicolas Vits van bakkerij Het Brood. “Een grote opening doen wanneer een straat open ligt, leek ons dan ook niet ideaal. Bovendien hadden we onze winkel in Bunsbeek, anderhalve kilometer verderop. Dus er was geen haast bij.”

De verhuis was volgens Nicolas nodig omdat de bakkerij steeds probeert te groeien en te evolueren naar de noden van haar klanten. “De nieuwe zaak past nu beter in het concept van buurtwinkel. In Bunsbeek was er te weinig ruimte om dit concept te realiseren. We hebben dus nu nog een groter aanbod om van het ontbijt, dat toch nog altijd een familiegebeuren is, nog meer een feest te maken.”