Nieuws Vlaams-Brabant Bakkerijgroep neemt sectorgenoot over

Bakkerijgroep neemt sectorgenoot over

Bakkerijgroep neemt sectorgenoot over

DIEST/ASSE  – Crelem Bakeries NV, de Belgische industriële bakkerijgroep met hoofdkantoor in Diest en productievestigingen in onder andere Asse en Heusden-Zolder, neemt de activiteiten van versbakkerij Vermaut’s Boerenbrood uit het West-Vlaamse Lendelede over.

Crelem Bakeries is leverancier van dagvers brood en banket aan de retail en foodservice in België. Het bedrijf heeft twee productiesites in België, één in Heusden-Zolder en één in Asse. Daar komt nu een productievestiging met 130 werknemers in Lendelede bij. Vermaut’s Boerenbrood maakt vandaag deel uit van de groep Diversi Foods en is vooral gekend om zijn op steen gebakken broden en de koffiekoeken en het bladerdeeggebak van het merk Vanmarcke.

Ruim 260 werknemers

Crelem Bakeries behoort tot de groep van de Limburgse ondernemersfamilie Cretskens. Het bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei en realiseert momenteel een omzet van 50 miljoen euro per jaar. Er werken meer dan 260 mensen. “Omwille van deze sterke groei moesten we dringend op zoek naar extra productiecapaciteit”, zegt Geert Coppieters, algemeen directeur van Crelem Bakeries. “Dankzij deze overname beschikken we nu onmiddellijk over extra productielijnen. Bovendien bevinden we ons zo ook dichter bij onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen, wat voor dagvers brood en gebak zeer belangrijk is.”

Complementair/geografische spreiding

De nieuw gevormde groep is klaar voor de toekomst dankzij de extra productiecapaciteit, de complementariteit van het productaanbod en de optimale geografische spreiding in België. Bovendien bieden zich nieuwe afzetkanalen aan. De overname van Vermaut’s Boerenbrood door Crelem gaat officieel in op  7 januari volgend jaar. Over de overnameprijs is niet gecommuniceerd.

Familie Cretskens 

Crelem Bakeries ontstond in 2015 na de overname door de families Cretskens en Foucat van de failliete bakkerijgroep Le Bon Grain.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.