Nieuws Vlaams Brabant Bakkerijgroep Puratos gooit zich op buitenlandse markt

Bakkerijgroep Puratos gooit zich op buitenlandse markt

Bakkerijgroep Puratos gooit zich op buitenlandse markt

puratosPuratos breidt zijn vestiging uit in Pune, nabij Mumbai in India. De bakkerijgroep uit Groot-Bijgaarden (Dilbeek) verwacht dat de regio Azië-Pacific, Midden-Oosten en Afrika (APMEA) de volgende jaren sterk gaat groeien en wil zich op die groeimarkten storten.

Puratos ontwikkelt en produceert een waaier van ingrediënten die ervoor zorgt dat (banket)bakkers en chocolatiers kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar kwaliteit van voedsel. De groep biedt een volledig assortiment aan innovatieve producten en oplossingen voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector.

Vanuit het hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden worden de producten en diensten verkocht in meer dan honderd landen. De klanten zijn vakmensen in ambacht, retail, foodservice en industrie. De eerstesteenlegging van een nieuwe vestiging vond plaats in de marge van de handelsmissie van de Vlaamse regering in India.

“Twintig procent van onze omzet komt uit landen als India, Turkije, Iran en Japan. Dat zijn ook de belangrijkste groeimarkten”, zegt regionaal directeur Peter Deriemaeker. “Tegen 2030 zal de APMEA-markt goed zijn voor veertig procent van de omzet.”

Het voedingsbedrijf kreeg onlangs van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 40 miljoen euro over zeven jaar. Met dat geld gaat de onderneming op zoek naar nieuwe voedingsproducten. Dat gebeurt via een research- & development-programma waarmee het nieuwe voedingsbestanden onderzoekt en ontwikkelt.

Opgericht als familiebedrijf in 1919 wendt Puratos 2,5 procent van de omzet aan voor onderzoek en ontwikkeling. De R&D-activiteiten worden uitgevoerd in het onderzoekscentrum in Groot-Bijgaarden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.