Nieuws Vlaams-Brabant Bankgebouw van meer dan 100 jaar oud staat te koop

Bankgebouw van meer dan 100 jaar oud staat te koop

Foto mdt/if

Bankgebouw van meer dan 100 jaar oud staat te koop

HOEILAART – Het voormalige bankgebouw van BNP Paribas Fortis van meer dan 100 jaar oud op het Gemeenteplein van Hoeilaart staat te koop voor 869.000 euro. Een hele smak geld, maar iemand nam al een optie op het gebouw. Schepen van Lokale Economie Joris Pijpen (Open VLD) hoopt dat het pand een specifieke invulling krijgt.

Pijpen zou er immers graag een horecazaak zien ondergebracht worden. “In de jaren ‘90 was onze gemeente echt bekend om zijn gastronomie”, zegt hij. “Zo hadden we zelfs een sterrenrestaurant van de befaamde chef-kok Pierre Romeijer. Het is dan ook geen geheim dat ik Hoeilaart opnieuw zie als gastronomische trekpleister. Onze gemeente zal binnen de Druivenstreek immers nooit een plek worden waar iedereen komt shoppen, wegens het grote aanbod in de omliggende gemeenten en steden. Ook het online shoppen speelt een rol. We hopen daarentegen wél dat Hoeilaart opnieuw de referentie wordt op het vlak van gastronomie.”

Partner

Of het gebouw wel degelijk een horecazaak wordt, is momenteel nog onbekend. “Laat me wel duidelijk stellen dat er geen gebrek aan zulke zaken is, en dat we ook tevreden zijn met de horeca die we nu terugvinden in Hoeilaart”, aldus Pijpen. “Maar een gastronomisch restaurant als publiekstrekker lijkt ons wel fantastisch. Het pand leent zich daar ook echt toe. Meer bezoekers aan restaurants betekent overigens ook meer potentiële passage in andere winkels en handelszaken. Vanuit de gemeente zijn er niet meteen plannen om het gebouw aan te kopen door de hoge kostprijs, maar de nieuwe eigenaars kunnen in ons zeker een partner vinden om te helpen waar we kunnen”, besluit de schepen.

Wie het gebouw graag zelf zou kopen, kan terecht via https://www.ifacservice.be/te-koop/354989/bedrijfsvastgoed/hoeilaart/gemeenteplein-23.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.