Nieuws Vlaams Brabant Bart Claes geeft startschot voor Ondernemers voor de Klas

Bart Claes geeft startschot voor Ondernemers voor de Klas

Bart Claes geeft startschot voor Ondernemers voor de Klas

Groepsfoto Ondernemers voor de Klas met Bart ClaesBart Claes, CEO van kledingketen JBC, gaf vandaag in het Koninklijk Atheneum van Tienen het startschot van de zesde editie ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Claes sprak er met veertig laatstejaarsleerlingen over het belang van ondernemerschap en ondernemingszin. Bedoeling is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent, ze uit te leggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar vooral om ze goesting te doen krijgen om ondernemend te zijn. ‘Ondernemers voor de Klas’ is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Partena.

Bart Claes gaf de jongeren een duidelijke boodschap mee: “Durf dromen, heb geen schrik om op je bek te gaan, ga volop voor je doelen en zet door.” Volgens hem is elke jongere in staat ondernemend gedrag te ontwikkelen. “Om een nieuw bedrijf te starten en levend te houden, zijn entrepreneurs nodig. Maar ook intrapreneurs zijn evenzeer van belang voor de uitdagingen van morgen. Ondernemende werknemers die binnen een bedrijf initiatiefrijk en creatief zijn, die risico’s durven nemen binnen het bedrijf waar ze werken.”

Samen met Bart Claes zullen 350 ondernemers, bedrijfsleiders- en professionals de komende zes weken in heel Vlaanderen ruim zeshonderd gastlessen geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs. Hiermee worden ruim dertienduizend jongeren bereikt.

Anouck Lazard was alvast laaiend enthousiast over de gastles: “Het is interessant om eens het persoonlijk ondernemersverhaal van zo’n topondernemer te horen. De tips die hij ons aanreikte, neem ik zeker mee voor de toekomst.” Ook haar klasgenoot Thomas Claes is uitgelaten: “Hij heeft me zeker geïnspireerd om zelf ondernemend te zijn. Ik zou later graag mijn eigen IT-bedrijf opstarten.” Jade Es is door de lezing vastberadener dan ooit om later haar eigen zaak als kledingontwerpster te starten: “Ik ga voluit voor mijn grote droom, om iets te bereiken moet je zoals Bart Claes zegt risico’s durven nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.