ECONOMY AGEAS YEAR RESULTS PC Ageas CEO Bart De Smet pictured during a press conference of Ageas to present the 2018 year results, Wednesday 20 February 2019 in Brussels. Ageas N.V./S.A. is a Belgium-Dutch multinational insurance company co-headquartered in Brussels, Belgium and Utrecht, Netherlands. Ageas is Belgium's largest insurer and operates in 14 countries worldwide. BELGA PHOTO PAUL-HENRI VERLOOY

Bart De Smet nieuwe voorzitter VBO

HERENT -  Bart De Smet, de Herentse topman bij verzekeraar Ageas, wordt vanaf volgend voorjaar de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De Smet volgt Bernard Gilliot op.

Huidig VBO-voorzitter Bernard Gilliot, wiens mandaat in februari 2020 ten einde loopt, heeft Bart De Smet voorgedragen als zijn opvolger als voorzitter van het VBO. De VBO-bestuurders hebben unaniem ingestemd met deze voordracht, waardoor Bart De Smet op 13 februari 2020 de voorzittershamer van de interprofessionele werkgeversfederatie overneemt. “De komende maanden zal ik mij, samen met huidig voorzitter Bernard Gilliot en CEO Pieter Timmermans, voorbereiden op deze nieuwe en boeiende uitdaging. Tijdens deze studieperiode verkies ik geen verklaringen af te leggen of standpunten in te nemen", vertelt De Smet. 

CEO Ageas 

Bart De Smet is actuaris van opleiding en behaalde eveneens een diploma bedrijfskunde. Hij heeft quasi zijn hele loopbaan in de financiële sector gewerkt, en in het bijzonder in de verzekeringssector. Sinds 2009 is hij CEO van Ageas NV, een groep actief in het domein van levensverzekeringen en schadeverzekeringen in Europa en Azië. De Smedt slaagde erin Ageas weer op de rails te zetten na de financiële crisis van 2008. In 2016 werd hij door de lezers van Trends tot Manager van het Jaar 2016 verkozen.

Vicevoorzitter 

Bart De Smet kent het VBO goed en kent ook de wereld van de bedrijfsfederaties door en door. Hij is immers sinds 2017 vicevoorzitter van het VBO en lid van het strategisch comité. In de periode 2010-2014 was hij ook voorzitter van Assuralia, de federatie van de verzekeringsbedrijven, die deel uitmaakt van de raad van Bestuur van het VBO.

VBO

Het VBO, dé stem van de ondernemingen in België, staat – via een 40-tal lid-bedrijfsfederaties – voor meer dan 50.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen die 75% van de tewerkstelling in de private sector voor hun rekening nemen.