Nieuws Vlaams-Brabant Bart en Olivier zetten punt achter hun Chinese antiekzaak

Bart en Olivier zetten punt achter hun Chinese antiekzaak

Bart Gekiere en Olivier Verstraete. Foto RR

Bart en Olivier zetten punt achter hun Chinese antiekzaak

MEISE – Na 27 jaar trekken Bart Gekiere en Olivier Verstraete de deur van hun antiekzaak achter zich dicht. De handelaars, die naast antiek ook de BOB-sleutelhangers en ander promotiemateriaal uit Azië overbrengen, kunnen door de strenge coronamaatregelen in China niet langer verder werken.

Mede-zaakvoerder Bart Gekiere was altijd al begeesterd door Oost-Azië. “Olivier en ik hebben zelf een tijdje in China gewerkt, en op een bepaald moment besloten we om antiek mee over te brengen naar België”, vertelt hij. “Mensen hier denken dan al snel aan drukke, kitscherige patronen, maar daar ligt onze focus niet. We mikken op minimalistische, houten meubels uit de 18de en 19de eeuw.”

Corona

B&O Asian B&OAntiques werkte jarenlang samen met plaatselijke restaurateurs, maar die naderen nu de pensioenleeftijd. En dan is er nog corona. “Hier zijn we er al min of meer vanaf, maar in China beheerst het nog steeds het openbare leven”, zegt Gekiere. “We kunnen niet langer reizen door de strikte maatregelen. Dat maakt het moeilijk om onze voorraad aan te vullen.”

De antiekzaak zou na een uitverkoop, die loopt tot 5 december, definitief sluiten. Gelukkig voor Bart en Olivier is antiek niet het enige wat ze uit Azië overbrengen. “Naast B&O Antiques is er ook B&O International Connections, waarmee we focussen op promotiemateriaal. We kopen alles aan voor de Warmste Week, de Rodeneuzendag, de BOB-campagne en zijn we ook een belangrijke leverancier voor brouwerijen. We gaan ons dus niet vervelen”, verzekert de zaakvoerder

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.